Valikko Sulje

Siperian nuorisoteatteri: KortePOHJALLA

Siperian nuorisoteatterin nuorten aikuisten ryhmän KortePOHJALLA on ensi-illassa keskiviikkona 10.5. kello 19 Nuorten taidetyöpajan teatteritilassa, Jyväskylässä. Esityksen on ohjannut Laura Häkkinen.

”Onko tästä vielä pitkäkin matka alaspäin? Olenko minä nyt kortepohjalla?”

Esityksessä käsitellään nuorten aikuisten elämää opiskeluajan välitilassa – varjomaailmassa, jota Kortepohjan yo-kylä asukkailleen edustaa. Salaperäiset varjohahmot ilmaantuvat nuorten elämään, eivätkä niiden vaikutukset ole aina sitä mitä voisi odottaa.

Esityksen ovat kirjoittaneet ryhmän nuoret aikuiset. ”Ajauduimme varjojen kautta käsittelemään mielenterveysongelmia – ne kirjoittivat itsensä tähän näytelmään.” Esityksen nuoret ovat hukassa ja etsivät yhteyttä toisiin nuoriin ja elämään. Oma paikka ja ura pitäisi löytää, vaikka edes omien ajatusten ja tunteiden kanssa ei tule kunnolla toimeen. ”Näytelmän kirjoittaminen on ollut tavallaan myös terapeuttista”, kertovat tekijät.

Vaikka esitys sisältää jopa kauhuelementtejä, haluavat ryhmäläiset kertoa tarinallaan, että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin oman päänsisäisen kamppailunsa kanssa. Yksi keino purkaa ajatuksiaan ja tuntojaan voi olla esimerkiksi tarinoiden luominen ja vaikkapa teatterin tekeminen yhdessä muiden kanssa!

”On kuin muuttuisi varjoksi, joka vain suorittaa. Meidän on oltava valmiita näkemään, mitä kätkeytyy hymyn ja reippauden taakse. Mielenterveysongelmat voivat koskettaa ketä tahansa. Varjot eivät ole silti ikuisia.”

Siperiassa pääsee kiinni teatteriharrastamiseen ja yhteisöön

Siperian nuorisoteatteri tarjoaa ammattilaisten ohjaamia teatteriharrastusryhmiä 13-28-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille Jyväskylässä. Esitykset käsittelevät nuorten valitsemia teemoja ja ne tuotetaan esityksiksi ryhmätyönä. Tänä keväänä esityksiä on valmistunut tai valmistumassa kaikkiaan neljältä nuorten ryhmältä. Siperian nuorisoteatterin ryhmiin otetaan mukaan uusia harrastajia seuraavan kerran syyskuussa.

Esitystä on tukenut Kansalaisfoorumi.

Lisätiedot:
Laura Häkkinen, ohjaaja, p. 040 702 4592
(Kulttuuriklubi Siperia, p. 045 264 8280)

Tapahtuma facebookissa: https://facebook.com/events/s/siperian-nuorisoteatteri-korte/961537078599390/

Kuvat: Akseli Jaakola

—-
Siperian nuorisoteatteri: KortePOHJALLA
Ohjaus: Laura Häkkinen

Esitykset:
ke 10.5. klo 19.00 (ensi-ilta)
to 11.5. klo 19.00
pe 12.5. klo 19.00
ke 17.5. klo 19.00

Esityksen kesto on n. 2 t 30 min väliajan kanssa.

Lipun hinta: 10 / 6 euroa (työttömät, opiskelijat, varushenkilöt/sivarit, eläkeläiset, Kehy ry:n rinki).
Lippuvaraukset: lippuvaraus@siperia.info, p. 045 1656 488 (myös viestit).
Ilmoita varauksen yhteydessä esityksen päivämäärä, lippumäärä ja varaajan nimi ja yhteystieto.

Liput voi lunastaa käteisellä tai kortilla paikan päältä. Lippukassa avautuu noin puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Esityspaikka: Nuorten taidetyöpaja, Matarankatu 6, Jyväskylä.

Posted in Siperian nuorisoteatteri