Valikko Sulje

Teatteriaalto

Teatteriaalto on KeHyn vuosittainen tapahtuma, johon jäsenteatterit voivat ilmoittaa esityksiään pitkin vuotta. Teatteriaallon raati tulee tervehtimään tekijöitä, järjestämään keskustelutilaisuuden ja mikäli työryhmä haluaa, niin raati antaa suullisen palautteen näkemänsä esityksen jälkeen. Teatteriaallon yhtenä tehtävänä on seurata minkälaista harrastajateatteria Keski-Suomessa juuri nyt tehdään.

Kantateksti

Vuonna 2018 Teatteriaalto laajennettiin Kantateksti-kategorialla. Kantateksti-sarjassa arvioidaan näytelmätekstin kielellisiä ja rakenteellisia ansioita, mutta toiveena on, että Teatteriaallon raati kutsutaan myös katsomaan kyseinen esitys. Kantateksti-tunnustuksen saaja valittiin ensi kertaa Teatteriaallon päätöstilaisuudessa tammikuussa 2019.

Kantatekstikisaan osallistuvan käsikirjoituksen on oltava lavalle ensi kertaa sovitettava, uusi teksti. Samalta teatterilta ja kirjoittajalta kisaan osallistuvien kantatekstien määrää ei ole rajattu. Kantatekstikisaan ilmoittaudutaan Teatteriaalto-ilmoittautumisen yhteydessä. Huom! Näytelmäteksti tulee lähettää raadin luettavaksi osoitteeseen puheenjohtaja [ät] kehyry.fi

Raati vuonna 2022

Raati koostuu vuonna 2022 KeHyn hallituksen jäsenistä, jotka ovat pitkäaikaisia teatterin harrastajia,  sekä ammattilaisesta. Ammattilaisena raadissa toimii vuonna 2022 Tytti Vänskä.

Ilmoittautuminen

Vuoden 2022 Teatteriaallon ilmoittautuminen on avoinna!

Ei ole rajoitusta, kuinka monta esitystä teatteri saa Teatteriaaltoon ilmoittaa. Esityksen saa ilmoittaa mukaan, mikäli se ei ole vielä osallistunut aiempina vuosina Teatteriaaltoon. Ilmoittauduttehan tarpeeksi ajoissa, jotta raati ehtii katsoa useamman esityspäivän väliltä pääsemisensä. Esitys ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Teatteriaaltoon ilmoittautuminen
Osallisuuko esitys kantatekstikilpailuun