Valikko Sulje

Ole oma itsesi, Ernest ja Cthulhun kutsu Harrastajateatterikesään

Misa Palander on valinnut 33 hakijan joukosta Harrastajateatterikesään 18.-20.8.2023 Kuusan Kanavateatterin, Mikkelin poikateatterin, Teatteri Lipstikan Haapavedeltä, Jyväskylän Huoneteatterin sekä In Teatterin Iisalmesta. Lisäksi Suomen Harrastajateatteriliitto on valinnut Harrastajateatterikesän juhlavuoden kunniaksi suurelle näyttämölle hakijoiden joukosta Lahden Lauantainäyttämön Jäniksen vuoden. – Valintaan ryhtyessäni päätin, että haluan löytää intohimoista heittäytymistä. Toden totta sitä näin, kiittelee Palander. – Uskon, että taiteen tehtävä on peilata ympäröivää maailmaa, mutta myös näyttää tietä. Teatterin tulee olla turvallinen paikka myös niille, jotka kuuluvat tavalla tai toisella vähemmistöön, kertoo Palander näkemyksestään.

Jyväskylän Huoneteatterin Ole oma itsesi, Ernest on valloittava tulkinta Oscar Wilden komediaklassikosta, joka nähdään nyt uutena, erittäin toimivana käännöksenä. Huoneteatterin virtuoottiset näyttelijät paiskivat alusta loppuun iskulleen. Älykästä ja taitavaa teatteria Antti Viitamäen ohjaamana.

Cthulhun kutsu on Kuusan Kanavateatterin maaginen tulkinta 1920 luvun kauhuklassikosta. Taru Eskonen-Myllylän kunnianhimoinen ohjaus pitää otteessaan alusta loppuun ja vahva ensemble puhaltaa näyttämöllä yhteen hiileen. Kauhu genrenä on teatterilavoilla harvoin nähtyä herkkua ja esitys lunastaa odotukset omalakisella tulkinnallaan.

Kehy onnittelee valittuja

Lisätietoja: https://harrastajateatterikesa.fi/

Posted in Uutiset