Valikko Sulje

JyväSpeksi: Aika tappaa, komisario Credulus

JyväSpeksi esittää: Aika tappaa, komisario Credulus

Kun kartanonherra makasi murhattuna aulassa, kaikilla kartanon omalaatuisilla asukkailla oli jotain salattavaa. Vuosikymmenten päässä komisario Credulus Jupiter löytää itsensä selvittämässä uransa suurinta rikosmysteeriä, jonka keskiössä on itse aika. Lopulta kartanomurhan jäljet johtavat lähemmäs kuin hän olisi osannut arvatakaan…

JyväSpeksi on kokoillan musiikkiteatteriesitys, jossa yleisö pääsee vaikuttamaan omstart-huudoilla lavan tapahtumiin. Ketkä seisovat tarinan lopussa syytettynä murhasta? Tervetuloa katsomaan!

ESITYKSET (@ Jyväskylän Yliopiston päärakennuksen C1-sali)
Tiistaina 18.4. klo 18.00 (Ensi-ilta)
Torstaina 20.4. klo 18.00
Lauantaina 22.4. klo 18.00
Maanantaina 24.4. klo 18.00
Tiistaina 25.4. klo 18.00
Torstaina 27.4. klo 18.00

Esitys sisältää väliajan.

LIPUT:
12 € Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varusmiehet
15€ Työssäkäyvät
20€ Kannatuslippu
10€ Ryhmälippu (ryhmän koko min. 10hlö, varaukset markkinointi@jyvaspeksi.fi)
6€ Kehy-rinkilippu

MITÄ ON SPEKSI? OMSTART?
Speksiteatteri on pohjoismaisille korkeakouluille ominainen komediateatterin muoto. Speksissä näyttelijöiden lisäksi käytetään paljon musiikkia, laulua, tanssia ja ennen kaikkea improvisaatiota.

Speksiteatterin merkittävin ominaispiirre on yleisön mahdollisuus osallistua lavalla tapahtuvaan toimintaan. Huutamalla ”OMSTART!” katsojat pyytävät nähdä äskeisen kohtauksen, tanssin tai musiikkiesityksen uudelleen, kuitenkin jotenkin eri tavalla tehtynä. Huutoon voi myös liittää toiveen siitä miten kohtaus tulee toteuttaa. Kuten ”OMSTART nopeammin!” tai ”OMSTART saksaksi!”. Lavalla olevat esiintyjät pyrkivät sitten toteuttamaan tämän toiveen parhaan kykynsä mukaan osuvasti ja – toivottavasti – hauskasti! Huudot kannattaa tehdä vuorosanojen väliin, kappaleiden tai tanssien jälkeen, tai kun lavan tapahtumissa on hiljaisempi hetki. Omstart-huuto kannattaa kajauttaa kuuluvasti, sillä mikäli lavalla olevat eivät huutoa kuule, he eivät sitä myöskään voi toteuttaa.

Posted in JyväSpeksi