Valikko Sulje

Jyväskylän Ylioppilasteatteri: Tyttö tinapurkissa

Jyväskylän Ylioppilasteatteri kaataa maaliskuussa perheidyllin kulisseja, kun Ilokivessä saa ensi-iltansa tiistaina 3.4. Riku Suonion käsikirjoittama ja ohjaama Tyttö tinapurkissa.

Pikkukaupunkiin ajautunut Katti ja tehtaanjohtajan etäinen poika Brenkku. Laastarisuhteeseen jämähtänyt pariskunta, jotka molemmat haikailevat kadonnutta läheisyyttä. Kuolemansairas isä, perhettään kuin pörssiyhtiötä pyörittävä äiti ja hiljaa kypsyvä sisar sekä julkisivu, joka ei saa säröillä. Alakuloinen tasapaino särkyy, kun ilmaan jääneille asioille tulee yllättäen takaraja. Aika ja olemassaolo, mennyt ja tuleva saavat uudet mittasuhteet, ja perheenjäsenet yrittävät ottaa askeleen kohti onnea.

Tennessee Williamsin Kissa kuumalla katolla -klassikosta inspiroitunut näytelmä kertoo umpikujista ja elämättä jääneistä elämistä. Se on kertomus eksistentiaalisesta kriisistä ja ajan rajallisuudesta sekä säilykepurkkitehtaasta, joka uhkaa purkittaa niin vapauden kuin sitä tavoittelevatkin.

Lavalla ja lavan takana nähdään kymmenen uutta jyttiläistä, jotka on valittu syksyllä 2021 teatterin jäseniksi. Näytelmän ohjaa Riku Suonio, jolle Tyttö tinapurkissa on kolmas ohjaus Ilokiven lavalle ja epäsuoraa jatkoa samankaltaisia teemoja pohtineille Amerikkalainen tyttö ja Broken Heart Story -näytelmille. Aiemmin JYT:ssa lyhytnäytelmiä kirjoittaneelle Suoniolle Tyttö tinapurkissa on ensimmäinen pitkä näytelmä ja ohjaus omasta tekstistä. Näytelmää on sovitettu työryhmän kanssa näyttämölle talven aikana ja se avaa myös Suonion 10-vuotisjuhlavuoden ohjaajana.

Ensi-ilta su 3.4. klo 19

Muut esitykset:

  • su 10.4. klo 15 & 19 (klo 15 näytös opiskelijaedulla 2 opiskelijaa 1 hinnalla)
  • ti 19.4. klo 19
  • ti 26.4. klo 19
  • ti 3.5. klo 19
  • u 8.5. klo 15 & 19
  • ti 10.5. klo 19

http://www.jyt.fi

Posted in Jyväskylän Ylioppilasteatteri