Valikko Sulje

Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi: L’art pour l’art – Taidetta taiteen vuoksi

Kulissin juhlavuosi 2022 päättyy neljästä mininäytelmästä koostuvaan teokseen, jonka ovat valmistaneet Kulissin 12-17-vuotiaat nuoret. Miksi ihminen tekee taidetta? Mitä taide on? Osaavatko kaikki tehdä taidetta? Miksi taide on tärkeää?

L’art pour l’art. Taidetta, taiteen vuoksi

Kulissin nuorten käsikirjoittamassa mininäytelmäkokonaisuudessa tutkitaan ajatonta teemaa. Neljä näytelmää kertovat tarinoita taiteen löytämisestä ja tekemisestä eri aikakausina. Klara rakastuu salaa maalaamiseen, Aukusti muuttuu tanssiessaan kuin toiseksi ihmiseksi, Sirkka löytää itsestään laulajan ja Elsa taistelee tietään teatteriin. Esteenä taiteen tekemiselle ovat perinteet, asenteet, taidemaailma ja toisinaan jopa oma itse. Ajasta, paikasta ja olosuhteista huolimatta päähenkilöitä yhdistää palava halu itsensä toteuttamiseen, vapauteen ja samanmielisiin ihmisiin.

Kulissin Näytelmäpajassa nuoret toteuttavat itse mininäytelmiä ideasta käsikirjoitukseen ja harjoitusten suunnittelusta ensi-iltaan. Marras-joulukuussa 2022 neljästä mininäytelmästä koostuva teos esitetään Nuorten taidetyöpajan teatteritilassa osoitteessa Matarankatu 6.

http://www.kulissi.fi/

Posted in Kulissi