Valikko Sulje

Improvisaatioteatteri Mieletön sitruuna on jo 10-vuotias – luvassa tuoreita versioita aiemmista yleisön suosikeista

Jyväskyläläinen improvisaatioteatteri Mieletön sitruuna perustettiin alkuvuonna 2012, joten vuosi 2022 on teatterille 10-vuotisjuhlavuosi. Idea uuden improvisaatioteatteriryhmän perustamisesta syntyi teatterikerhossa, jota Jyväskylän ylioppilasteatteri JYT ja Kortepohjan vapaa-aikatoimikunta KVAT järjestivät Kortepohjan ylioppilaskylän Lillukassa. Osa kerholaisista sai niin kovan improkipinän, että aika oli kypsä improvisaatioteatterille omistetun ryhmän perustamiselle.

Aluksi Mieletön sitruuna harjoitteli Ilokiven yläkerran tiloissa ja syksystä 2012 alkaen vasta avatuissa Kulttuuriklubi Siperian tiloissa Jyväskylän Veturitalleilla. Tällöin toiminta oli kaikille nuorille avointa, ja vertaisohjattuja harjoituksia järjestettiin viikoittain. Askeleen järjestäytyneemmäksi teatteri muuttui vuonna 2015, kun Mieletön sitruuna ry rekisteröityi yhdistykseksi. Kasvettuaan ulos kaupungin nuorisopalveluista Mieletön sitruuna on toiminut omaehtoisesti vuosien varrella vaihtuvissa harrastustiloissa. Vuosiin on mahtunut useita omia esityskausia, ulkopuolisten kouluttajien vetämiä työpajoja ja yhteistyötä mm. turkulaisen ITU Impron ja ranskalaisen Decibelin kanssa. Uusia jäseniä valittiin sitruunaan viimeksi syksyllä 2019. Koronapandemian vuoksi edelliset kaksi vuotta ovat olleet toiminnan osalta aiempaa hiljaisempia, mutta juhlavuoteen on sitäkin kovemmat odotukset!

10-vuotisjuhlan kunniaksi touko- ja kesäkuussa on tiedossa tuoreita uusintoja aiemmista katsomot täyttäneistä esityskausista. Lavalle tuodaan Mielettömän sitruunan ensimmäinen esityskausi Keltainen huhtikuu, jossa seurataan sympaattisen päähenkilön tarinaa hänen elämänsä käännekohdassa, sekä Quentin Tarantinon elokuvista inspiroitunut Keltaiset paskiaiset, joka sisältää intensiivisiä keskusteluita, yllättäviä käänteitä ja ripauksen väkivaltaa. Esityskausi kantaa nimeä Kaikkea keltaista – improvisoituja näytelmiä 10-vuotiaalta Mielettömältä sitruunalta, ja lisätietoa on Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/1044099233121731/ sekä verkkosivuilla: https://mieletonsitruuna.com/esitykset/kaikkea-keltaista/

Tervetuloa mukaan juhlistamaan Mielettömän sitruunan 10-vuotista taivalta!

Kuvituskuva: Jaakko Kleimola
Posted in Improvisaatioteatteri Mieletön sitruuna, Uutiset