Valikko Sulje

Huoneteatteri: Toc Toc

Toc Toc on ranskalaisen Laurent Baffien (mm. Kolme apinaa) komedia. Erika Hastin ohjaus saa ensi-iltana Huoneteatterissa lauantaina 12.11.2022 ja esitykset jatkuvat maaliskuun 2023 alkuun saakka.

Varsin tavalliset ihmiset, Fred, Vincent, Blanche, Maria, Bob ja Lili kohtaavat varsin tavallisessa lääkärin vastaanottohuoneessa. Kaikilla heillä on kuitenkin oma kiusallinen vaivansa, jonka takia he etsivät apua tunnetulta psykiatrilta. Lääkäri on kuitenkin myöhässä ja alkaa hulvattoman omalaatuinen odotus, jonka aikana kukin joutuu kohtaamaan pelkonsa, rajansa, ihmisyytensä ja toisensa.

Komedia viihdyttää ja naurattaa, vaikka se käsitteleekin vakavaa aihetta eli pakko-oireista häiriötä ja Touretten syndroomaa. Näytelmän kaikilla kuudella päähenkilöllä on sama sairaus, mutta se oireilee kullakin eri tavoin. Katsojan ei haluta nauravan henkilöhahmoille vaan heidän kanssaan (ja ehkä myös niille omille pakko-oireilleen, jotka eivät välttämättä ylittäisi diagnoosikriteereitä).

Näytelmän työryhmä on jo esitystä valmisteltaessa tehnyt yhteistyötä pakko-oireisten henkilöiden järjestöjen kanssa, joiden edustajat ovat mm. seuranneet harjoituksia ja antaneet palautetta. Yhteistyössä järjestöjen kanssa järjestetään myös keskustelutilaisuuksia sunnuntaiesitysten yhteyteen keväällä 2023.

Esitykset: www.huoneteatteri.fi/naytelma.php?naytelmat_id=449

Esitys sisältää kiroilua ja rumaa kieltä, koska yhdellä hahmolla on Touretten syndrooma. Suositusikäraja K-12.

Posted in Huoneteatteri