Valikko Sulje

Huoneteatteri & JKL Lyseon lukio: Oi, Suomaa!

Oi, Suomaa!

Lyseolaisten ensi-ilta Jyväskylän Huoneteatterissa pe 5.5. klo 19

Ilmastonmuutos on nostanut meren korkeuden niin, että Helsinki on peittynyt veden alle ja Jyväskylästä on tullut pääkaupunki. Valtion johto Jyväskylässä on despoottinen porukka; valtakunnan kanslari Suomi-neito lietsoo kansallishenkeä radiokuulutuksillaan, Koura ja Komentaja johtavat valtakuntaa pelolla.

Tapahtuman keskipisteenä on Jyväskylän keskelle jäänyt pieni sisukas Muurame. Sen paikallishallinnon byrokraatit, opetus-, järjestys-. ruoka-, oikeus ja onnellisuusvastaava hännystelevät valtionjohtoa, koska se on tapa pysyä rukkiisa.

Kansa elää kurjuudessa, ruiskin on loppumassa ja rukiinturvaajat pitävät väkeä pelossa. Mutta metsissä lymyävät luonnonvaraisesti laulellen vapaat sielut eli Hiisi-Hipit, jotka rohkaisevat urheat muuramelaiset kapinaan. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Se nähdään toukokuussa, kun Huoneteatterin lavan valtaavat lyseon teatteriopiskelijat. Parodisen dystopian ovat ideoineet nuoret yhdessä, ja käsikirjoitustiimi on työstänyt näytelmän, josta kaikki viitisenkymmentä lyseolaista saivat roolin. Ryhmässä on kaiken kaikkiaan yli 70 nuorta. Maskeerauksessa ja puvustuksessa on apuna myös ammattiopiston opiskelijoita.

Esityksen ja kahvilan tuotolla tuetaan lasten koulunkäyntiä Kampalan slummeissa Ugandassa.

Kesto n. 2 h 30 min

Ohjaus Raili Kivelä
Teksti Kässäritiimi, viimeistely R.K.
Lavastus, puvustus, maskeeraus Skenografiatiimi
Musiikki Musatiimi
Tanssit Koreografitiimi
Tuottajatiimi Unna Itkonen, Salka Ruovala, Rebekka Laihonen

Ensi-ilta pe 5.5.2023 klo 19
la 6.5. klo 18
su 7.5. klo 15
pe 12.5. klo 19
la 13.5. klo 18
su 14.5. klo 15

Liput 18 €, 15 €, 8 €

Ks. Videolinkki

Posted in Huoneteatteri