Valikko Sulje

Ad Astra teatteri: Herkko ja kadonneen ajan arvoitus

”On se aika aikamoinen epeli. Se parantaa haavat, kultaa muistot, lentää siivillä eikä se odota ketään.”

Herkko Möttönen on yhdeksänvuotias poika, joka rakastaa salapoliisikertomuksia ja ihailee yli kaiken Hercule Poirotta. Hänen isänsä seilaa merillä ja äiti on luvannut paistaa leikkikentän myyjäisiin neljäsataa pullaa. Kaikki sujuisikin hyvin, jos aika ei katoaisi johonkin. Herkko alkaa epäillä, että se on kidnapattu.

Apua kadonneen ajan arvoituksen selvittämiseen Herkko saa yllättäen henkiin heränneeltä lakanalta sekä naapuriin muuttaneelta Martalta, joka ihailee suunnattomasti neiti Marplea. Seikkailuntäyteisen näytelmän aikana salapoliisit törmäävät värikkäisiin Mutka-Matin asukkaisiin saaden heiltä uusia vihjeitä aikavarkaasta. Kiusaajiltakaan kolmikko ei välty. Niitä löytyy sekä lasten että aikuisten joukosta.

Herkko ja kadonneen ajan arvoitus pohjautuu Joanna Heinosen saman nimiseen esikoiskirjaan. Monikerroksinen teksti pohtii aikaa, mutta myös ystävyyttä, ennakkoluuloja ja omia rajoja.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Joanna Heinonen
Puvustus: Silke Valkeinen
Musiikki: Ada Hiltula
Lavastus ja rekvisiitta: työryhmä
Lavalla: Leo Heinämäki, Krista Kinnunen, Mari Hintikka, Tanja Vuorela, Taru Lainpelto, Veera Kenttälä, Silke Valkeinen, Joni Tyviö, Mila Sironen, Sara Loppi

Ensi-ilta 10.6.2022 klo 18 Mäki-Matin perhepuistossa (Oikokatu 7, Jyväskylä).

Esityksen kesto n. 1 h 15 min väliaikoineen.
Lipunvaraus ja esitysajat: adastrateatteri.fi/lipunvaraus/

Posted in Ad Astra