Huoneteatteri: Puhdistus

08.11.2021

Sofi Oksasen käsikirjoittama ja Erika Hastin ohjaama Puhdistus valittiin ainoa keskisuomalaisena esityksenä Työväen Näyttämöpäiville Mikkeliin. Suomen suurin harrastajateatterifestivaali järjestetään 28.-30.1.2022.

VIron lähihistorian kahteen ajanjaksoon sijoittuva Puhdistus on väkevä ja rankka näytelmä naisista, jotka yrittävät kaikin käsillä olevin keinoin selviytyä myrskyävistä ajoista miesten maailmassa. Millaisia valintoja, millaisia tekoja, joutuvat tekemään naiset, jotka seisovat pystyssä omilla jaloillaan senkin jälkeen, kun myrsky on laantunut? Puhdistus on ennen kaikkea tarina selviytymisestä.

Puhdistuksen loput syyskauden esitykset Huoneteatterissa on varattu loppuun, mutta näytelmällä on tammi- ja helmikuussa yhteensä kuusi esitystä lisää (näistäkin yksi on jo varattu loppuun).

to 11.11.2021 18:00 LV
pe 12.11.2021 19:00 LM
pe 21.1.2022 19:00
la 22.1.2022 18:00 LV
su 23.1.2022 15:00
to 10.2.2022 18:00
pe 11.2.2022 19:00
la 12.2.2022 18:00 viimeinen esitys
https://huoneteatteri.fi

Eletään vuoden 1992 loppukesän aikaa Viron maaseudulla. Aliide Truu asuu synnyinkodissaan, kuten on asunut koko elämänsä. Talossa Aliiden kanssa asuu hänen menneisyytensä, joka muuttuu taas nykyisyydeksi, kun pihaan eksyy nuori Zara etsien turvapaikkaa. Aliiden ja Zaran elämäntarinat kietoutuvat yhteen ja pakottavat esiin kipeän menneisyyden ja Aliiden tekemät valinnat.

Puhdistus on paitsi kertomus nuoren Viron matkasta Neuvostovallan alta kohti epävarmaa itsenäisyyttä, se on myös kertomus naisista, jotka yrittävät kaikin käsillä olevin keinoin selviytyä myrskyävistä ajoista miesten maailmassa. Millaisia valintoja, millaisia tekoja, joutuvat tekemään naiset, jotka seisovat pystyssä omilla jaloillaan senkin jälkeen, kun myrsky on laantunut? Puhdistus on ennen kaikkea tarina selviytymisestä.

Ohjaus: Erika Hast
Käsikirjoitus: Sofi Oksanen
Rooleissa: Mari Rouvala, Reetta Simonov, Satu Nyqvist. Jari Määttä, Mikko Hintikka ja Petteri Virtanen
Valosuunnittelu: Perttu Lähdesmäki
Lavastussuunnittelu: Toni. S. Halonen
Äänisuunnittelu: Kosti Emaus
Pukusuunnittelu: Sirpa Saarenpää
Maskeerauksen ja kampausten suunnittelu: Tuija Kytölä
Tarpeisto: Iitu Heilimo ja Heidi Virtanen
Lavastuksen toteutus: Toni S. Halonen, Kosti Emaus ja Ville Prusti
Tekniikan ajo: Eemeli Rytkönen, Miro Savolainen Ja Kosti Emaus
Tuottaja: Annikka Suoninen
Graafinen suunnittelu: Anne Palmu
Valokuvat: Jaakko Manninen
http://huoneteatteri.fi