Uudistunut Laitelainaamo valloittaa digitaalisen alustan

09.02.2018

Uudistunut Laitelainaamo valloittaa digitaalisen alustan

Keskisuomalaisten taiteilijoiden sekä taiteen ja kulttuurin kentän toimijoiden oma av-laitteiden Laitelainaamo löytyy jatkossa osoitteesta www.laitelainaamo.sharetribe.com.

Laitelainaamo-toiminnan kokeileminen digitaalisella alustalla on osa Live Herring ry:n yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa toteuttamaa kokeilua.

Laitelainaamo vuokraa audiovisuaalisia laitteita taiteilijoille sekä taiteen ja kulttuurin kentän toimijoille Keski-Suomessa tapahtuvaan toimintaan. Sen tavoitteena on kohderyhmän toimintamahdollisuuksien kehittäminen sekä alueen laitekannan tehokkaampi yhteiskäyttö ja laiteresurssien hyödyntäminen.

Uusi toimintamalli helpottaa lainausprosessia ja mahdollistaa toiminnan kehittämisen ja laajemman käyttäjäkunnan palvelemisen. Kokeilu toteuttaa jakamistalouden tavoitteita ja kehittää toimijoiden välistä yhteistyötä.

Laitelainaamon yhteistyöryhmään kuuluvat Live Herring ry:n lisäksi Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen elokuvakeskus sekä Äkkigalleria. Laitelainaamon laitekanta rakentuu yllämainittujen yhteistyötahojen omistamista laitteista. Sidosryhmään kuuluvat lisäksi Kankaan palvelu Oy, Jyväskylän taiteilijaseura, Luovan valokuvauksen keskus ry, Hear ry, Taidelaitos Haihatus, Yläkaupungin yö ry sekä Keski-Suomen Harrastajateatteri KeHy ry.

Kokeilu on osa EU:n Circwaste – Kohti kiertotaloutta -hanketta, jota Suomessa koordinoi Suomen ympäristökeskus. Kyseessä on seitsenvuotinen EU LIFE IP -hanke, jonka tavoitteena on edistää tehokasta materiaalivirtojen käyttöä, jätteen synnyn ehkäisyä ja resurssien hallinnan konsepteja.

Lisätietoja
​Marika Laiho
Projektikoordinaattori
Live Herring/Laitelainaamo
laitelainaamo@gmail.com
050 3053 540
www.laitelainaamo.sharetribe.com