Teatteriaalto

20.04.2015

Teatteriaalto
Teatteriaalto on KeHyn vuosittainen tapahtuma, johon jäsenteatterit voivat ilmoittaa esityksiään pitkin vuotta. Teatteriaallon raati tulee tervehtimään tekijöitä, järjestämään keskustelutilaisuuden ja mikäli työryhmä haluaa, niin raati antaa suullisen palautteen näkemänsä esityksen jälkeen. Teatteriaallon yhtenä tehtävänä on seurata minkälaista harrastajateatteria Keski-Suomessa juuri nyt tehdään.

Kantateksti
Vuonna 2018 Teatteriaalto laajenee Kantateksti-kategorialla. Kantateksti-sarjassa arvioidaan näytelmätekstin kielellisiä ja rakenteellisia ansioita, mutta toiveena on, että Teatteriaallon raati kutsutaan myös katsomaan kyseinen esitys. Kantateksti-tunnustuksen saaja valitaan ensi kertaa Teatteriaallon päätöstilaisuudessa tammikuussa 2019.

Kantatekstikisaan osallistuvan käsikirjoituksen on oltava lavalle ensi kertaa sovitettava, uusi teksti. Samalta teatterilta ja kirjoittajalta kisaan osallistuvien kantatekstien määrää ei ole rajattu. Kantatekstikisaan ilmoittaudutaan Teatteriaalto-ilmoittautumisen yhteydessä. Huom! Näytelmäteksti tulee lähettää raadin luettavaksi osoitteeseen puheenjohtaja@kehyry.fi

Raati vuonna 2018
Raati koostuu vuonna 2018 KeHyn hallituksen jäsenistä, jotka ovat pitkäaikaisia teatterin harrastajia,  sekä ammattilaisesta.

Ammattilaisena raadissa on mukana Laura Laakso. 

Laura Laakso on käsikirjoittaja, teatterintekijä, luovan kirjoittamisen opettaja ja tutkija, joka tarkkailee pilvien liikkeitä taajaan Jyväskylän ja Espanjan välisistä ilmatiloista.

Laakso on valmistunut muun muassa Tampereen yliopiston draamalinjalta, Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen maisteriohjelmasta, hotelli-ja ravintolakoulusta ja Finnairin lentoemäntäkoulutuksesta sekä opiskellut tanssia ammattitasolla Kansallisoopperan balettikoulussa, arkkitehtuuria Tampereen teknillisessä yliopistossa ja musiikkia eri oppilaitoksissa Jyväskylässä ja Tampereella.

Laakson esikoisnäytelmä ”Tyttö nimeltä Pan” (JYT 2014-2015) sai Ylioppilasteatterifestivaalien 2015 palkinnon vuoden parhaasta kantaesitystekstistä ja edusti Keski-Suomea vuoden 2015 Mikkelin Työväen Näyttämöpäivillä.

Laakso on ollut näyttelijänä ja ohjaajana mukana useiden jyväskyläläisten teatteriryhmien produktioissa, joista viimeisin, naisen ja hanurin vuoropuhelu ”Vesilinna Viisitoista – haitarina” (Ad Astra 2016-2017), oli hänen kunnianosoituksensa sekä synnyinkaupungilleen että keskisuomalaiselle nykyrunolle.

Laakso rakastaa (teatteri)taiteessa kielellisen taituruuden ja intensiivisten, magmatason elämysten hiukan epäkeskoa piiritanssia ja janoaa sanomaa, joka härmistäisi tyhjänpäiväisestä jotakin paljasta ja alastonta, täydenpäiväistä.

Omaa kaunokirjallista esikoisteostaan Laakso on juossut tasavauhtia kiinni ja pakoon jo neljännesvuosisadan ajan etsimällä ja löytämällä kaikkea muuta.

Ilmoittautuminen
Vuoden 2018 Teatteriaallon ilmoittautuminen on avoinna!

Tänä vuonna ei ole rajoitusta siitä, että kuinka monta esitystä teatteri saa ilmoittaa mukaan. Esityksen saa ilmoittaa mukaan, mikäli se ei ole vielä osallistunut aiempina vuosina Teatteriaaltoon. Ilmoittauduttehan tarpeeksi ajoissa, jotta raati ehtii katsoa useamman esityspäivän väliltä pääsemisensä. Esitys ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeen kautta.
Nähdään!

Ilmottautumislomake

Teatterin nimi (pakollinen)

Esityksen nimi (pakollinen)

Käsikirjoitus

Ohjaus

Lyhyt esittely esityksestä

Esityspaikan osoite

Esitysajat, jolloin kaikki työryhmän jäsenet voivat olla paikalla

Osallistuuko esityksenne kantatekstiin?

Haluatteko palautetta?

Esityksen kesto (pakollinen)

Väliaika minuutteina. (0 = ei väliaikaa)

Vastuuhenkilö (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Ohjaajan puhelinnumero

Ohjaajan sähköpostiosoite