Teatteriaalto

20.04.2015

Teatteriaalto
Teatteriaalto on KeHyn vuosittainen tapahtuma, johon jäsenteatterit voivat ilmoittaa esityksiään pitkin vuotta. Teatteriaallon raati tulee tervehtimään tekijöitä, järjestämään keskustelutilaisuuden ja mikäli työryhmä haluaa, niin raati antaa suullisen palautteen näkemänsä esityksen jälkeen. Teatteriaallon yhtenä tehtävänä on seurata minkälaista harrastajateatteria Keski-Suomessa juuri nyt tehdään.

Teatteriaallon juhlatilaisuudessa raati kertoo läpileikkauksen näkemistään esityksistä, esimerkiksi minkälaisten teemojen kanssa vuonna 2017 on painiskeltu. Tapahtumassa mm. esitetään pätkiä mukana olleista näytelmistä, jaetaan tunnustuksia, sekä Teatteriaallon kiertopalkintopysti matkaa vaikuttavimman esityksen tekijöille.

Raati
Teatteriaallon raadituksessa tapahtuu muutoksia viime vuosiin verrattuna. Tänä vuonna raatiin liittyy myös ammattilaisjäsen, Turun Taideakatemiasta valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja, freelancer-ohjaaja-näyttelijä-kouluttaja Kirsi Sulonen. Näin ollen Aaltoon osallistuvat teatterit saavat yhdellä kertaa sekä ammattilais- että harrastajapalautteen esityksestään.

Kirsi kertoo näin itsestään: ”Olen 34 -vuotias, vuonna 2009 keskisuomalaistunut, freelancer teatteriohjaaja, näyttelijä ja kouluttaja. Olen reilu kymmenen vuotta sitten valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemiasta. Olen ohjannut Keski-Suomessa Jyväskylän eri teattereiden lisäksi myös Muuramessa, Äänekoskella, Saarijärvellä, Laukaassa ja nyt viimeisimpänä myös Karstulassa. Kuulun myös jyväskyläläisen pienen ammattiteatteri Teatterikoneen riveihin. Kuluvana vuonna ohjauksiani nähdään Karstulan lisäksi ainakin kesällä Kuusaan Kanavateatterissa.

Ohjaajana olen melko pedagoginen ja pyrin antamaan näyttelijälle mahdollisimman hyvät työkalut tehdä omaa roolia. Henkilöohjaus on minulle tärkeää. Tämä näkyy myös tavassani katsoa teatteriesityksiä. Arvostan esityksiä, joissa pienetkin roolit on tehty pieteetillä, ja niissä on näkyvissä jokin tarina. Haluan nähdä, että kaikille näyttelijöille on annettu jotain näyteltävää. Ja, että he seisovat niin hyvin asiansa takana, että kykenevät olemaan läsnä ja tekemään rohkeasti ja nautiskellen roolityötään. Katsojana ja ohjaajana minulle on tärkeää myös esityksen rytmi ja kaikki osa-alueet huomioonottava kokonaisuus.

Äänimaisemat, musiikki ja eri tunnelmien, tunteiden ja dynamiikan tarjoaminen, tietenkään hyvää tarinaa unohtamatta luovat minulle täydellisen katsojakokemuksen. Ei ole hyvää komediaa ilman draamaa, eikä hyvää draamaa ilman komediaa. Hyvä teatteri myös muuttaa katsojassa jotain. Se tarjoaa peilin, syyttää, ravistaa, hurmaa, hypnotisoi, antaa oivalluksen siemenen tai farssin ollessa kyseessä, naurattaa mahan pohjasta asti niin, että koko keho tuntuu puhdistuvan veden lentäessä silmistä.”

KeHy toivottaa Kirsin tervetulleeksi raadin riveihin.

Ilmoittautuminen
Vuoden 2017 Teatteriaallon ilmoittautuminen on avoinna!

Tänä vuonna ei ole rajoitusta siitä, että kuinka monta esitystä teatteri saa ilmoittaa mukaan. Esityksen saa ilmoittaa mukaan, mikäli se ei ole vielä osallistunut aiempina vuosina Teatteriaaltoon. Ilmoittauduttehan tarpeeksi ajoissa, jotta raati ehtii katsoa useamman esityspäivän väliltä pääsemisensä. Esitys ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Nähdään!

Ilmottautumislomake

Teatterin nimi (pakollinen)

Esityksen nimi (pakollinen)

Käsikirjoitus

Ohjaus

Lyhyt esittely esityksestä

Esityspaikan osoite

Esitysajat, jolloin kaikki työryhmän jäsenet voivat olla paikalla

Haluatteko palautetta

Esityksen kesto (pakollinen)

Väliaika minuutteina. (0 = ei väliaikaa)

Vastuuhenkilö (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)