Jäsenteatterit

13.10.2016

YHTEISTYÖSSÄ:
Jyväskylän nuorisoteatterien nettisivuille on koottu tiedot kaikista 13-29-vuotiaiden avoimista teatteriryhmistä, prokkiksista ja tapahtumista Jyväskylän Nuorisoteatterit

Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry http://www.ksnsl.net/

Laitelainaamo
Av-laitteiden lainaustoimintaa taiteilijoille sekä taiteen ja kulttuurin kentän toimijoille Keski-Suomen alueella tapahtuvaan toimintaan
https://laitelainaamo.sharetribe.com/

Loiskis ry, Lastenmusiikkiorkesteri http://loiskis.fi/

JÄSENTEATTERIT:
Adastra ry http://www.adastrateatteri.fi/

”AdAstra on vakiintunut yhdeksi Jyvässeudun harrastajateatterivaikuttajista tärkeimpänä ohjenuoranaan korkeatasoisen ja uskaliaan harrastajateatterin tekeminen”

Eurooppa Neljä Kannatusyhdistys ry http://www.teatterieurooppanelja.fi/

Impropaatti http://www.impropaatti.net/

”Impropaatti on vuodesta 2004 asti toiminut improvisaatioteatteriyhdistys, joka ottaa ryhmiinsä uusia harrastajia ja jonka voi myös tilata esiintymään.”

J+J teatteriyhdistys ry, www.jjteatteri.fi

”J+J Teatteri teatteritoimintaa kaikenikäisille, lasten ja nuorten ryhmät. Ammattiohjaajia kiinnitetään projektikohtaisesti.”

JKO Teatterikoulutus, http://www.jko.fi/koulutukset/teatterikoulutus, https://www.facebook.com/jkoteatteri

”JKOn Teatterikoulutuksessa keskeistä on näyttelijäntyö ja pedagoginen teatterin tekeminen? Jos tähtäät teatterialan jatko-opintoihin tai haluat kehittää itseäsi teatterintekijänä, silloin JKO Teatterikoulutus on sinun paikkasi. Vuoden kestävässä koulutuksessa kehität itseäsi näyttelijänä, ilmaisijana ja laaja-alaisena teatterintekijänä.

Muita opiskeltavia aineita mm. tanssi, impro, naamioteatteri, kameranäytteleminen, akrobatia ja musiikki. Opintojen yhteydessä tutustut ja saat kontakteja myös paikallisiin laitos- ja harrastajateattereihin.

Koulutusohjelmassa työskennellään projektiluonteisesti. Opiskeltavia asiota työstetään oman persoonan avulla ja kautta. Lukuvuoteen sisältyvät draamakasvatuksen perusopinnot suoritetaan Jyväskylän avoimeen yliopistoon.”

Jyväskylän Huoneteatteriyhdistys ry http://www.huoneteatteri.fi

”Jyväskylän Huoneteatteri on vuodesta 1958 lähtien toiminut aktiivinen harrastajateatteri. Alusta asti päämäärämme on ollut tarjota laadukkaita ja monipuolisia teatterielämyksiä kaikenikäisille kävijöillemme.”

Jyväskylän Kansannäyttämö yhdistys ry http://www.kansannayttamo.fi/

Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi ry http://kulissi.fi/

”Kulissi. Musiikkiteatteria lapsille, nuorille ja aikuisille kesäisin viihtyisän Ladon suojissa. Jokainen harrastaja on tervetullut toimintaan mukaan.”

Jyväskylän yhteiskuntatieteilijöiden Speksi ry http://www.jyvaspeksi.fi/

”JyväSpeksi on Jyväskylän yliopiston poikkitieteellinen speksi.”

Jyväskylän Ylioppilasteatteri ry http://jyt.fi/

”Jyväskylän Ylioppilasteatteri on vuonna 1960 perustettu tavoitteellinen ja haasteita pelkäämätön harrastajateatteri.”

Kansan Raamattu Säätiö, Torstaiteatteri http://www.tarinoidenmajatalo.fi/teatteri/

”Torstaiteatteri tekee näytelmiä Raamatun kertomuksista ryhmä- ja prosessikeskeisesti.”

Keski-Suomen Draamaopettajat ry http://draamaopet.fi/

Keurusselän kesäteatteri, Keuruu www.hotellikeurusselka.fi/kesateatteri
1996 perustettu harrastajateatteri , jonka näyttämö toimii Hotelli Keurusselän ranta-aluleella, Keuruun kauniissa maisemissa.

Korpilahden teatteri http://www.korpilahdenteatteri.fi/

”Korpilahden teatterin tilat sijaitsevat vanhan sahan entisessä höyrygeneraattorihuoneessa, tuttavallisemmin ””Piippurakennuksessa””.
Näissä tiloissa yhdistyvät historiallinen miljöö ja toisaalta moderni tekniikka joka mahdollistaa nautinnollisen teatterielämyksen niin lavalla kuin katsomossakin.
Teatterissa on ilmastointi, ja reilut 120 pehmeää istuinta odottamassa vierailuasi. Tervetuloa!”

Kuhmoisten Harrastajateatteriyhdistys ry http://www.teatterikuhmoinen.net/

”Kuhmoisten harrastajateatteri on pienen paikkakunnan pieni mutta aktiivisesti toimiva teatteri. Teatteri esittää vuosittain kaksi näytelmää. Talvella näytelmä esitetään Kuhmolassa ja kesällä luonnonkauniissa Kalholanniemessä. Tervetuloa tutustumaan!”

Kulttuuriyhdistys Väristys ry/ Kulttuuriklubi Siperia http://www.siperia.info/

Kuusan nuorisoseura ry http://www.kanavateatteri.fi/

Laukaan teatteri r.y. www.laukaanteatteri.info

Lastenteatteri Loihu https://lastenteatteriloihu.com/

Lastenteatteri Loihu on jyväskyläläinen seurue, joka tekee leikisti vakavissaan koko perheen (kanta)esityksiä ja vuorovaikutteista lastenteatteria.

Mieletön Sitruuna, improvisaatioteatteri, http://mieletonsitruuna.com/

Murmuu teatteri, Muurame www.murmuu.fi/

”Murmuu Teatteri on vuodesta 1987 lähtien toiminut aktiivinen teatteri. Alusta asti päämäärämme on ollut tarjota laadukkaita ja monipuolisia teatterielämyksiä kaikenikäisille kävijöillemme. Murmuu Teatterin sydän ovat teatterin tekemiseen ihastuneet harrastajat. Välillä tehdään pitkää päivää lavalla ja sen takana, välillä taas puolestaan juhlitaan. Tätä työtä, juhlaa ja yhteistä taivalta on takana tänä vuonna jo komeat 30 vuotta ! Eikä vauhti tule hidastumaan !”

Naissaaren Näyttämöyhdistys ry http://naissaarennayttamo.net

”Naissaaren Näyttämö ry toimii ympärivuotisesti tarjoten harrastajille tilaisuuksia harrastaa, ja katsojille mahdollisuuden nauttia paikallisesta kulttuurista Vaajakoskella Naissaaressa, tärkeimpänä kesäteatteria. Teatteri järjestää myös Vaajakosken ohjelmalliset TalviKohinaIltamat maaliskuun puolivälissä joka vuosi.”

Osuuskunta Kuje http://www.osuuskuntakuje.fi/

”Osuuskunta Kuje on jyväskyläläinen kulttuuriosuuskunta. Kuje tarjoaa soveltavan ja esittävän draaman palveluita, kuten tiimi- ja vuorovaikutuskoulutusta sekä esiintymisvalmennusta, sekä graafisen suunnittelun, valokuvauksen ja tapahtumatuotannon osaamista.
Kuje tuottaa sekä improvisaatioteatteria että käsikirjoitettua teatteria. Lisäksi Kujeella toimii ImproKampus, jossa kuka tahansa pääsee opiskelemaan improvisaatiota.”

Ränssin Kievari ky http://www.ranssinkievari.fi/kesateatteri

Saarijärven teatteri www.saarijarventeatteri.fi/

”Saarijärven teatteri on toiminut 1.5.1991 lähtien. Sitä ennen teatteri toimi nimellä Saarijärven työväennäyttämö vuosien 1904 – 1991 välillä. Kaikenikäiset harrastajat ovat olleet mukana toiminnassamme vuosittain. Ohjelmistossamme on ollut näytelmiä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.”

Tanssiteatteri yhdistys Kramppi http://www.kramppi.fi/

Tarinateatteri Storia

”Tarinateatteri Storia on jyväskyläläinen teatteri, jonka ryhmäläisille yhteistä on halu kuulla, jakaa ja kertoa tarinoita ja tehdä teatterin keinoin maailmasta pikkuisen parempi paikka.” http://www.storia.fi/cms/ https://fi-fi.facebook.com/Tarinateatteri-Storia-217559548402643/

Teatteri Lumpero http://www.teatterilumpero.fi/

Teatteri Ärräpää www.ärräpää.fi
”Ärräpää. Teatteria vaihtuvilla ryhmillä”

Teatterikone osuuskunta http://www.teatterikone.fi/

”Teatterikone. Enemmän kuin teatteri.
Teatteriesityksiä. Ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Koulutuksia yhteisöille.”

Teatteriyhdistys Kuhaus ry http://www.kuhaus.profiili.fi

”Kuhaus on Leivonmäellä toimiva pirteä harrastajateatteri. Kesäaikaan esitämme laadukkaan ja suurella sydämellä tehdyn hyvänmielen näytelmän. Esityspaikkana on Leivonmäen urheilutalo. Teatterireissut ammatti- ja harrastajateattereihin ovat myös merkittävä osa toimintaamme. Tuemme myös lapsinäyttelijöitä.”

Vastingin nuorisoseura ry http://www.vastinginns.com/

VAU!-teatteri ry, Opistotie 8, 41400 Lievestuore https://www.facebook.com/VAU-teatteri-ry

”VAU!-teatterin tarkoituksena on kaiken ikäisten yhteisöteatteri- ja teatteritoiminnan juurruttaminen, edistäminen ja kehittäminen, sekä paikkakunnan kulttuurisen aktiivisuuden kohottaminen ja ylläpitäminen.

Venekosken Nuorisoseura ry www.venekoskenkesateatteri.fi

”Kesäteatteri Hankasalmella Venekosken kylällä. Toiminut jo vuodesta 1955 alkaen. Katettu katsomo, langaton äänentoisto. Kauniin Venejoen rannalla.”

Äänekosken teatterin kannatusyhdistys ry http://aanekoskenteatteri.fi/

”Äänekosken Teatterin kannatusyhdistys r.y., Äänekosken Teatteri ja siihen kuuluva Nuorisoteatteri Varjolapset”

Muita Keski-Suomen teattereita:

Haapamäen Höyryveturipuiston teatteri http://www.veturipuisto.fi/teatteri.php

Hietaman Nuorisoseuran Näyttämö, http://hietama.fi/nuorisoseuran-nayttamo-ry/

”Hietaman NS:n näyttämö. Perinteinen maalaisteatteri joka on tuottanut ensi-iltaan näytelmän yhtäjaksoisesti 60-luvulta saakka. Teatterin alku on 1929 alkaen pieniä taukoja huomioon ottaen. Iloista komediallista teatteria.”

Het-Teatteri, Kyyjärvi www.het-teatteri.net

Jyväskylän kaupungin teatteri Jyväskylän kaupungin teatteri

Jyväskylän Nykyteatteriyhdistys http://jklnykyteatteriyhd.wixsite.com/nykyteatteriyhdistys Jyväskylän Nykyteatteriyhdistys tukee teatterin ja esittävien taiteiden uusien muotojen asemaa Jyväskylän seudulla ja tuottaa nykyteatteriesityksiä.

Jyväskylän Sana-Sepot ry,  www.sana-sepot.fi/
”Vuonna 1942 perustettu Jyväskylän Sana-Sepot ry on lausuntaryhmä, joka toimii Jyväskylän Kansalaisopiston opintoryhmänä. Ryhmä valmistaa vuosittain esityksiä työstämällä sekä runoja että proosaa. Esitykset ovat monimuotoisia ja koostuvat musiikista ja laulusta, kehollisesta ilmaisusta ja tanssista kuin myös perinteisestä lausunnasta. ”

Jämsän kesäteatteri http://www.jamsankesateatteri.fi/

Karstulan Teatteriyhdistys ry, Karstula www.karstulanteatteriyhdistys.com

Kartano Kievari, Hietama, Äänekoski http://www.kartanokievari.fi/kesateatteri

Kirkonkylän Teatteriyhdistys, Pihtipudas Kirkonkylän Teatteriryhmä

Kivijärven kesäteatteri Kivijärven kesäteatteri

Kömin kesäteatteri, Liimattala, Konginkangas Kömin teatteri

Mahlun nuorisoseura Mahlun Nuorisoseuran näyttämö

Muttiteatteri, Muhola, Kinnula Muttiteatteri

Nurkkateatteri, Karstula Nurkkateatteri

Palokan Teatteri on uusi harrastajateatteri, kantaesitys Yksinäiset syksyllä 2018, https://palokanteatteri.wixsite.com/website, https://www.facebook.com/palokanteatteri/

SoiTa Tapahtuma- ja konserttituotantopalvelut Oy

Teatteriseurue Puskakollektiivi ry www.puskakollektiivi.fi

”Puskakollektiivi on vuodesta 2017 toiminut kahdeksan nuoren naisen muodostama teatteriseurue, joka rekisteröitiin yhdistykseksi syksyllä 2018. Puskakollektiivi tekee itsensä näköistä teatteria DIY-hengessä aiheista, jotka ryhmää kulloinkin puhuttelevat. ”

Riihivuori teatteri http://www.riihivuoriteatteri.fi/

Ruuhipirtin kesäteatteri Ruuhimäen kesäteatteri

”Ruuhimäen Kesäteatteri on Keski-Suomen kaunein kesäteatteri 30km Jyväskylästä Kuopion suuntaan. Siellä esitetään katsoja ystävällistä komediaa joka kesä. Tervetuloa katsomaan ja kokemaan!”

Rutalahden Nuorisoseura Rutalahden Nuorisoseura

Telttateatteri, Viitasaari Telttateatteri

Teatteri Nappipurkki www.teatterinappipurkki.net

”Teatteri Nappipurkki on vuonna 2016 toimintansa aloittanut jyväskyläläinen harrastajateatteriryhmä, joka kertoo teatterin ja musiikin keinoin inhimillisiä, koskettavia elämäntarinoita.”

Turkinkyläseura, Jämsä Turkinkyläseura

Wanhat Wehkeet, Karstula www.wanhatwehkeet.fi/kesateatteri.php

Muita teattereita löydät:
Suomen Harrastajateatteriliitto, SHT http://shtl.fi

Teatterin tiedotuskeskus, Tinfo http://www.tinfo.fi/

Työväennäyttömöiden liitto, TNL http://tnl.fi/