Torstaiteatterin kuunnelma: Luvattu maa

11.10.2020

Hei, teatterikamut!

Olen ohjannut uuden kuunnelman, Luvatun maan, jonka ensimmäisen osan julkaisi Torstaiteatteri nyt Aleksis Kiven päivänä.

Teos on julkaistu Soundcloud-palvelussa ja löytyy esim. Torstaiteatterin nettisivuilla www.torstaiteatteri.fi

Kuunteleminen on maksutonta.

Luvattu maa -kuunnelman ovat käsikirjoittaneet ja sen rooleissa myös esiintyvät Päivi Ala-Mutka, Ville Prusti ja Mika Lahtinen. Miksauksen ja masteroinnin on tehnyt Jussi Pyysalo.

Kuunnelman ensimmäinen osa on nimeltään ”Miten meidän nyt käy?”. Se kertoo kolmesta vaeltajasta, jotka matkaavat – kukin oman heimonsa kanssa – kohti luvattua maata. He kohtaavat toisensa tilanteessa, jossa koko kansaa johtanut Mooses on kuollut.

Jo aiemmin johtajista ovat edesmenneet Mooseksen sisarukset Mirjam ja Aaron. On käsillä suuri muutos. Elämä ei ole niin kuin ennen. Pitkä vaellus on koetellut voimia ja hermoja. Kansan keskuudessa herää epäilys uusien johtajien luotettavuudesta ja koko matkan mielekkyydestä. Syntyy riitaa. Tekee mieli valittaa kaikesta. Pelot ja epävarmuus hämärtävät luottamusta tulevaan.

Luvattu maa -kuunnelman toinen osa, jonka Torstaiteatteri julkaisee lauantaina 24.10., kertoo johtokolmikon sisäisistä suhteista.

”Minä näen, että sinulla on rohkea sydän.”

Tsemppiä syksyyn!

Teatteriterkuin,

Mika Lahtinen

Torstaiteatterin ohjaaja