Torstaiteatteri – Luvattu maa harjoitukset alkavat to 15.1. klo 17:30

05.01.2020

Hei!

Ohjaan Torstaiteatterille uuden näytelmän, jonka nimi on Luvattu maa. Se kertoo muinaisesta vaeltavasta kansasta, jonka ihmiset etsivät onnea ja omaa itseään.

Peruskysymyksiä ovat esim.: Miten kestän epävarmuutta? Miten tulen toimeen yhteisössäni? Kuka kuuluu mukaan ja millä ehdoilla? Miten kohtelen ihmisiä, jotka poikkeavat tottumastani? Miten voi vastustaa vihaa ja halveksuntaa rakentavasti?

Harjoitukset alkavat Kulttuuritila Omenapuussa (ryhmän nimeen nähden epäloogisesti) keskiviikkona 15.1. klo 17.30. Omenapuu sijaitsee vastapäätä Jyväskylän kaupunginkirjastoa.

Olet tervetullut mukaan!

Näytelmän tausta-aineistona on Raamatun ns. Exodus-kertomus. Teemme esityksen ryhmäkeskeisesti ilman ennalta valmista näytelmäkäsikirjoitusta.

Harjoituksissa voit valita taustakertomuksesta sinua kiinnostavia henkilöitä ja tapahtumia. Niistä synnytetään näyttämökuvia, dialogeja, monologeja, äänimaisemia, musiikkia, tanssia tms. näyttämöllä tapahtuvaa materiaalia, joista kootaan valmis esitys.

Myös kriittinen suhde lähdeaineistoon on tervetullutta ja sallittua – ja hyödyllistä dramatisoinnissa. Toimintaperiaatteita ovat vapaaehtoisuus ja jokaisen oikeus omaan katsomukseen ilman, että toiset arvostelevat tai analysoivat sitä.

Ensimmäiset treenit ovat siis keskiviikkona 15.1. Katso lisätietoja aikatauluista Torstaiteatterin nettisivuilta www.torstaiteatteri.fi tai ota yhteyttä suoraan minuun.

Hyvää teatterikevättä kaikille!

T. Mika Lahtinen
p. 040 557 5535
mika.lahtinen@sana.fi