Siperian Nuorisoteatteri: Santa Muerte II

29.04.2019


Siperian Nuorisoteatterin 20-29-vuotiaiden ryhmä on tuottanut keväälle 2019 kaksiosaisen esitystekstin, joka on saanut innoituksensa Santa Muertesta. Santa Muerten hahmo nähdään espanjalaisessa uskomusperinteessä vähäosaisten, epäonnisten ja muun muassa yötyöläisten suojelijana.

Santa Muerte -esityksen toisessa osassa sukelletaan 1980-luvun Espanjaan kolmen suomalaisturistin silmin. Esityksessä Santa Muerten hahmon nimi on vaihdettu historian kuluessa Madonnaksi. Pop-tähti Madonnasta inspiroituen Santa Muerte keskittyykin nyt omaan hyvinvointiinsa sekä bailaamiseen, jättäen ihmiset etsimään loputtomasti itseään sekä elämään ikuista kulutusjuhlaa aurinkorannoilla drinksulasien ääressä.

Santa Muerte – osa II on tutkimusmatka 1960-luvulla syntyneiden mielenmaisemaan vapauden ja nousukauden huumassa, ennen kuin tietoisuus kasvihuoneilmiöstä sekä ilmastonmuutoksesta alkoi varjostaa nautinnonhaluisten turistilaumojen eksoottisia retkiä etelään.

Varsinaisten esityspäivien lisäksi Santa Muerte -osa II on mahdollista nähdä myös Yläkaupungin Yön ohjelmistossa lauantaina 18. toukokuuta.

Siperian nuorisoteatteri (20-29-vuotiaat): Santa Muerte – osa II
Ohjaus: Laura Häkkinen
Käsikirjoitus: työryhmä
Esitykset:
ke 15.5. klo 19.00 (ensi-ilta)
su 19.5. klo 16.00
ke 22.5. klo 19.00

Liput: 8/5 euroa (työttömät, opiskelijat, varushenkilöt/sivarit, eläkeläiset, Kehy ry:n rinki)
Lipputiedustelut ja varaukset: p. 045 16 56 488 (vain viestit)

Liput voi lunastaa käteisellä paikan päältä, ovet avataan noin puoli tuntia ennen esityksen alkua.
Esityspaikka: Bostari, Kauppakeskus Forum, Jyväskylä (käynti Asemakadulta)

www.siperia.info
facebook: https://www.facebook.com/events/1259881194164894/