Kuje: Hullu

04.09.2018

Juha Hurmeen omakohtainen Hullu-näytelmä palaa toiselle hoitojaksolle Vakiopaineeseen syyskuussa 2018. Juha Hurmeen omien kokemusten pohjalta kirjoittama teatteriromaani Hullu esitettiin Jyväskylässä ensimmäisen kerran syksyllä 2017.

Kulttuuriosuuskunta Kujeen tuottama näytelmä tuodaankin nyt takaisin Vakiopaineen teatteritilaan yleisön sekä työryhmän omasta toiveesta. Esitys sai hyvän vastaanoton sekä kriitikoilta että katsojilta. Viime vuoden esityskaudella esityksen yhteistyökumppanina olivat Keski-Suomen kriisikeskus Mobile sekä rikosuhripäivystys Riku.

Hullu on kertomus miehestä ja hänen mielestään, järjestä ja järjettömyydestä. Näytelmässä käsitellään psykoosia ja ihmismielen selviytymistä siitä. Henkilökohtainen teksti pohjaa käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Hurmeen omiin kokemuksiin suljetulla osastolla viettämään aikaansa. Romaanista on tehty vuonna 2017 Hurmeen itsensä ohjaama teatterisovitus, joka nähtiin sekä Tampereella että Helsingissä.

Näytelmän on ohjannut Keski-Suomen teatterikentältä tuttu Marianna Räsänen. Improvisaatiota ja lastennäytelmiä tuottaneelle Kujeelle Hullu oli ensimmäinen käsikirjoitettu draama.

Rooleissa nähdään tuttuja tekijöitä. Mikko Maasola sukeltaa päähenkilönä mielenterveyden syvään päähän kumppaneinaan Jorma Nieminen ja Pauliina Siekkinen. Väkevän draaman valosuunnittelusta vastaa Jani Pietikäinen ja äänisuunnittelusta Visa Uotila.

Toinen hoitojakso alkaa ensi-illalla 13.9.2018. Esityksiä on vain 8 kpl.

Muut esitykset:

Pe 14.9.
Su 16.9.
Ti 18.9.
To 20.9.
Su 23.9.
Ke 26.9.
To 27.9.

Esitykset kello 19
Kesto 2 tuntia + väliaika

Liput 14 ja 12 € (opiskelijat/ työttömät/ eläkeläiset ja varusmiehet) sekä 5 euron rinkilippu (Kehy ry:n jäsenille).
Ennakkoliput voi ostaa Holvi-nettikaupasta
Huom! Nettikauppa sulkeutuu esityspäivänä klo 16.
Lippuvaraukset osoitteeseen iita@osuuskuntakuje.fi

Huom! Varatut liput tulee lunastaa paikan päällä viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua, jonka jälkeen ne vapautuvat myyntiin. Jos näytös on loppuunmyyty/loppuunvarattu, vapautuvia lippuja voi tulla kysymään lipunmyyntiin 15 minuuttia ennen esitystä.
Helpoin tapa varmistaa oma paikka on ostaa lippu etukäteen verkkokaupasta.

Työryhmä
Käsikirjoitus: Juha Hurme
Ohjaus: Marianna Räsänen

Rooleissa:
Mikko Maasola, Jorma Nieminen ja Pauliina Siekkinen

Äänet nauhalla: Jani Ahonen ja Ebba Junttila
Äänisuunnittelu: Visa Uotila
Valosuunnittelu: Jani Pietikäinen
Valojen ajo: Pekka Paussu
Tuotanto: Osuuskunta Kuje 2017-2018

Tuottaja: Iita Mykkänen
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Riku Suonio

Lisätietoja: http://www.osuuskuntakuje.fi/hullu/