Siperian teatteriharrastusryhmiin pääsee mukaan syyskuun ajan

21.08.2018

Teatteriharrastusryhmiin pääsee mukaan syyskuun ajan – Siperian nuorisoteatterissa ryhmiä nuorille ja nuorille aikuisille

Siperian nuorisoteatterissa on tarjolla maksuttomia harrastusryhmiä 13-29-vuotiaille. Viikolla 36 alkavat kaikille uusille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille avoimet, esitykseen tähtäävät ryhmät 13-19-vuotiaille ja 20-29-vuotiaille. Uutena toimintana aloittaa tiistaina 11. syyskuuta 16-29-vuotiaille suunnattu teatteri-ilmaisuryhmä, jossa ei tähdätä esitykseen, vaan keskitytään monipuolisesti teatteri-ilmaisun harjoituksiin kevyesti kerran viikossa höntsäillen.

Siperian nuorisoteatterin alla toimiva 20-29-vuotiaiden ryhmä on tarkoitettu kaikille teatterin tekemisestä kiinnostuneille nuorille aikuisille. Uusia otetaan mukaan syyskuussa, ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 5.9. kello 17-19 Siperiassa, Veturitalleilla. Aikaisempaa kokemusta teatterin harrastamisesta ei edellytetä. Ryhmässä pääsee vaikuttamaan esitysten sisältöön ja muotoon alusta lähtien; tulevan esityksen tai esitysten laajuus ja ajankohta päätetään yhteisesti. Aluksi kokoontumiset ovat kerran viikossa keskiviikkoisin. Ryhmää ohjaa Laura Häkkinen ja toiminnassa painottuu yhteisöllinen teatterin tekeminen ja nykyteatteri.

Myös nuorempien, eli 13-19-vuotiaiden ryhmään ovat tervetulleita niin uudet kuin jo mukana olleetkin harrastajat. Toimintaan voi tulla tutustumaan ja ilmoittautumaan ensimmäiselle tapaamiskerralle torstaina 6.9. kello 17-19 Siperiaan, Veturitalleille. Ryhmä on tarkoitettu kaikille teatterin tekemisestä kiinnostuneille 13-19-vuotiaille nuorille, jotka haluavat sitoutua esityksen valmistamiseen yhteisestä ideoinnista aina näyttämölle asti. Aikaisempaa kokemusta teatterin harrastamisesta ei edellytetä. Esitys on tulossa keväälle 2019. Ryhmää ohjaa Anumaaria Tulla.

Siperian nuorisoteatterissa alkaa tänä syksynä uutena ryhmänä teatteri-ilmaisu 16-29-vuotiaille. Ryhmään voivat tulla kokeilemaan kaikki teatterin tekemisestä kiinnostuneet nuoret ja nuoret aikuiset. Ryhmä kokoontuu viikoittain teatterin pariin kevyesti höntsäillen; ryhmä ei siis tähtää esitykseen ja siihen uudet kokeilijat ovat joka viikko tervetulleita. Tämä ryhmä kokoontuu tiistaisin alkaen 11.9. kello 17-19 Nuorten taidetyöpajan Voltti-tilassa (os. Matarankatu 6). Ryhmän vetäjänä on Laura Häkkinen ja vierailevat ohjaajat.

Lavarunokurssille omaa ääntä etsimään

Syyskuussa on tulossa myös Lavarunokurssi, jossa on mahdollisuus kokeilla runon kirjoittamista ja esittämistä. Kurssin ohjaa taiteilija ja runoilija Susi Nousiainen, joka toimii aktiivisesti mm. harrastajateatterikentällä ja kirjoittaa spoken word -runoutta. Lyhytkurssi järjestetään kolmena maanantai-iltana: 3., 10. ja 17.9. kello 17-19 Veturitallien Venttiili-tilassa.

Osallistujilla ei tarvitse olla ennakkotaitoja luovasta kirjoittamisesta, eikä runon tekemiseen määritetä oikeaa tai väärää tapaa. Esiintymisjännitys ei myöskään ole este osallistumiselle: lavalla olemiseen löydetään yhdessä itselle sopiva tyyli, eikä runojen ääneen lukeminen ole kenellekään pakollista. Tavoitteena on kokeilla, minkälaista runoa juuri omalla luovalla äänellä voi syntyä.

Ryhmissä ei ole osallistumismaksua. Ellei muuta mainintaa, ryhmät kokoontuvat Kulttuuriklubi Siperiassa, Veturitalleilla (tallit 1-2), osoitteessa Veturitallinkatu 6, Jyväskylä.

Tiedustelut: siperia ( at ) jkl.fi, p. 045 264 8280.

Kaikkien Kulttuuriklubi Siperian alkavien ryhmien tiedot löytyvät myös Siperian nettisivuilta: https://www.siperia.info/avoimet-ryhmat/

Facebook: Siperian nuorisoteatteri Instagram: @siperiannuorisoteatteri

——-

Lavarunokurssi
Aika: Ma 3.9,. 10.9. ja 17.9. klo 17-19 , paikka: Venttiili-tila, Veturitallit, Jyväskylä
Tule löytämään runoilijanäänesi ja kokeilemaan esiintymistä lavarunokurssille!

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti 13-17-vuotiaille.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja lavarunokurssin ohjaajalta: susi.e.nousiainen@gmail.com
https://www.siperia.info/identiteetti-lavarunokurssi-nuorille/

Tiina Ahtonen
Kulttuurituottaja
Kulttuuriyhdistys Väristys ry/
Kulttuuriklubi Siperia
Veturitallinkatu 6
40100 Jyväskylä
p. 045 264 8280
siperia@jkl.fi
www.siperia.info