JKL kaupunginteatterin Teatteritiistait – Hair musikaalin avoin harjoitus

18.08.2018

Hair-musikaalin avoin harjoitus käynnistää Jyväskylän kaupunginteatterin Teatteritiistait

Teatteritiistaiden syyskausi käynnistyy 21.8.2018 klo 18, kun yleisö pääsee seuraamaan 8.9.2018 ensi-iltansa saavan HAIR-musikaalin avointa harjoitusta.

– Totuttuun tyyliin käynnistämme Teatteritiistait avaamalla katsomon ovet jo ennen ensi-iltaa. Päästämme yleisön seuraamaan musikaalin harjoitusta, jossa kohtauksia ja musiikkinumeroita hiotaan esityskuntoon, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo. Harjoitusta seurataan n. tunnin verran, minkä jälkeen ohjaaja Sini Pesonen tulee piipahtamaan yleisölämpiössä vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Kuvassa Saara Jokiaho, Aaro Vuotila, Maria Lund ja Eino Heiskanen. Kuvaaja Jiri Halttunen.

Kulttimusikaali Hair ja 1960-luvun lopun hippiliike täyttävät suuren näyttämön villinä ja värikkäänä ja rockin ja soulin kyllästämien klassikoiden tahdittamana. Musikaalissa eletään suuren murroksen ja vastakkainasettelun aikaa. Uusi sukupolvi haastaa sodan käyneen ja maansa vaurastuttaneen edeltäjänsä. He vastustavat kulutusyhteiskuntaa, perinteistä ydinperhemallia ja erityisesti Vietnamin sotaa. He muodostavat tiiviin yhteisön, joka seuraa omia ihanteitaan – ristiriitaisin seurauksin. Hair on monisyinen kuvaus rauhan ja rakkauden liikkeen yhteen kokoamista nuorista sekä viimeisistä yhteisöllisyyden hetkistä ennen unelman osoittautumista utopiaksi.

Esityksen ohjaajana vierailee Sini Pesonen, koreografina Kira Riikonen ja lavastajana Tinja Salmi. Pukusuunnittelusta vastaa Tellervo Syrjäkari, äänisuunnittelusta Mika Filpus ja valosuunnittelusta Luca Sirviö (vier.). Musiikin on harjoituttanut ja ensi-illan kapellimestarina toimii Lasse Hirvi, muissa esityksissä tahtipuikkoa heiluttaa kapellimestari Jari Puhakka. Keskeisissä rooleissa nähdään Maria Lund, Joel Mäkinen, Pekka Hiltunen, Eino Heiskanen ja Julia Högnabba. Mukana myös teatterin lähes koko ensemble, avustajia sekä 7-jäseninen orkesteri.

Teatteritiistai on avoin kaikille, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoa
teatterikuraattori Antti Niskanen, p. 050 413 8027
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/hair

Ystävällisin terveisin,

Antti Niskanen
Teatterikuraattori
Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 JYVÄSKYLÄ
gsm +358 50 413 8027
puh. +358 14 26 61925
www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri