Murmuu etsii näyttelijöitä syksylle 2018

15.04.2018

Murmuu-teatteri hakee harrastajanäyttelijöitä syksyllä 2018 esitettävään Michael Cooneyn ”Ilmasta rahaa”-näytelmään. Se on nopeatempoinen, jopa hengästyttävään tempoon nouseva farssi.

Casting tapahtuu Muuramen kulttuurikeskuksen Muuramesalissa lauantaina 12.5. klo 12-16 osoitteessa Nisulantie 1, Muurame. Lisätietoja ja ilmoittautuminen teatteri@murmuu.fi tai pj Risto Pätsi puh 0400 647 939.

Harjoituskausi alkaa 20.8.2018 Ensi-ilta 27.10. ja viimeinen esitys 8.12. Esityskertoja noin 15.

Ohjaaja Iina Hakasen laatima esittely:

Erkki Joutsen on vuosien varrella nostellut Kelalta erinäisiä tukia, joita varten hän on joutunut keksimään itselleen alivuokralaisia ja sepittämään jos jonkinlaisia tarinoita. Entistäkin paremmat valheet ovat kuitenkin tarpeen, kun Erkin kotiin saapuu Kelasta ylitarkastaja Jenkanen. Petokseen joutuu tahtomattaan mukaan myös Erkin alivuokralainen Jorma. Henkilöllisyydet menevät sekaisin näytelmän alusta lähtien ja pakkaa sekoittaa muun muassa Erkin vaimon Liisan epäilyt miehensä seksuaalista suuntautumista kohtaan, valheellinen kuolemantapaus ja hullu pesukone.

Ensisijaisesti lavalle haetaan kuutta miestä ja neljää naista. Esityksen kaksi pääosaa ovat miehiä. Seuraavassa lyhyet kuvaukset hahmoista:

Erkki Joutsen – Tarinan päähenkilö, joka on vuosien varrella keplotellut itselleen Kelan tukia keksittyjen alivuokralaishahmojen ja näiden erinäisten vaivojen avulla.

Jorma Rusanen – Edellisen hyväntahtoinen alivuokralainen, joka joutuu näytelmän alkuvaiheessa vasten tahtoaan juoneen mukaan. Erkki on nostanut tukia myös Jorman nimellä, ja nyt saadakseen tuet vihdoin loppumaan, ilmoittanut Kelaan Jorman kuolleen.

Herra Jenkanen – Kelan yrmy tarkastaja, joka saapuu lavalle varhain. Lähes koko näytelmän ajan hänellä on yksi missio: saada herra Joutsenen nimikirjoitus paperiin. Ja kuinka vaikeaa se voikaan olla…

Herra Yli-Kirkkaala – Hautausurakoitsija, joka saapuu vain toimittaakseen olettamansa kuolleen Jorma Rusasen viimeiselle matkalle.

Yrjö-setä – Erkin setä, joka lähtökohtaisesti ainoana tietää Erkin tukipetoksista. Pyörittää Erkin seurana mukavaa sivubisnestä muun muassa myymällä äitiyspakkauksista tulleita imetysliivejä. Viettää mainittavan osan näytelmästä tajuttomana. Joutuu erinäisten riepottelujen kohteeksi.

Tohtori Kapanen – Erkin vaimon Liisan palkkaama ihmissuhdekonsultti.

Liisa Joutsen – Erkin vaimo, joka epäilee miehensä harrastavan naiseksipukeutumista.

Kerttu – Jorman kihlattu, saapuu lavalle näytelmän loppupuoliskolla.

Saila Kessilä – Kriisiavustaja, joka tahtoo kovasti tarjota tukeaan oletetusti kuolleen Jorma Rusasen omaisille.

Neiti Kuparinen – Herra Jenkasen tiukka pomo, saapuu näytelmän pistämään huijarit ojennukseen.

Tällaiseen hurjaan pakettiin etsin työryhmää. Teksti on erittäin hauska, pitkähkö, ja paikoin monimutkainen. Lavalle mahtuu monen ikäisiä. Oikeastaan näyttelijöiden toivotut iät perustuvat pitkälti Erkin näyttelijään joka alunperin on tarkoitettu keski-ikäiseksi. Näyttelijä voi kuitenkin olla jonkin verran nuorempi, miksei vanhempikin. Tärkeintä on, että Erkki ja Liisa ovat suurin piirtein saman ikäiset, ja Yrjö-setä heitä vanhempi. Lähtökohtaisesti etsin aikuisia näyttelijöitä, mutta muutamaan rooliin (Jorma, Kerttu, Saila) käy nuorempikin.

Minulle tärkeintä työryhmässä on luja sitoutuminen, kunnioitus työryhmää ja prokkista kohtaan, hyvän ilmapiirin vaaliminen ja palo tehdä kunnianhimoista laatuteatteria. Jos kiinnostuit: lämpimästi tervetuloa castingiin!

www.murmuu.fi