Huoneteatteri: Sarasvatin hiekkaa

11.10.2017

JYVÄSKYLÄN HUONETEATTERI: SARASVATIN HIEKKAA (20.10.)
Käsikirjoitus – Risto Isomäki
Dramatisointi – Maria Kilpi
Ohjaus – Erika Hast

Olipa kerran maailma, joka muistutti kovin paljon meidän omaamme. Melkein kaikki kansat tuntevat myytin suuresta vedenpaisumuksesta, joka noin 12 000 vuotta sitten pyyhkäisi melkein koko ihmiskunnan pois maan päältä. Samaa tarinaa kerrotaan joka puolella maapalloa. Se ei voi olla sattumaa.

Me olemme ajatelleet, että ihmiset, jotka kauan sitten pitivät näitä myyttejä totena, olivat jotenkin tyhmempiä kuin me.

Mutta näihin satuihin sisältyikin todellinen varoitus, joka on lähetetty satojen sukupolvien yli suojelemaan jälkipolvia.Niitä jälkipolvia, joita me olemme.

Sarasvatin hiekkaa pohjautuu Risto Isomäen saman nimiseen palkittuun romaaniin, Sarasvatin hiekkaa on runollinen jännitysnäytelmä, ekotrilleri, ilmastonmuutoksesta ja maapallon tulevaisuudesta. Ihmisen tulevaisuudesta. Ihmisen lähitulevaisuudesta.

Sarasvatin hiekkaa yhdistää kaksi keskisuomalaista taiteilijaa, ohjaaja Erika Hastin (Amadeus, Kalenteritytöt, Anna Liisa, Valkoinen Kani) väkevän näyttämötaiteen sekä valokuvataiteilija Marko Hämäläisen upeat valokuvat Lapin jäätiköistä ja lumisista maisemista – maisemista, jotka ovat katoamassa lopullisesti. Sarasvatin hiekkaa on julmaa, mutta runollista, visuaalisesti vaikuttavaa teatteria aiheesta, jota emme voi enää väistellä.

ENSI-ILTA 20.10. klo 19. – esityksiä su 28.01.18 saakka.
Muut esityspäivät: http://www.huoneteatteri.fi/naytelma.php?naytelmat_id=366